poniedziałek, 1 kwietnia 2013
Babeczki migdałowo bananowe
Smaczne babeczki najlepszy jest ich aromat po pierwszym gryzie .,,,,,
Babeczki migdałowo bananowe
2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3/4 szklanki cukru , jak banany są mocno dojrzałe można mniej
1 szklanka maślanki
3/4 szklanki oleju,
2 banany,
1/2 szklanki tarte migdały,
cukier puder do ozdoby
2 jajka
Do miski dajemy olej , maślankę i jaka -mieszamy. Do drugiej miski dajemy suche składniki -mąkę cukier proszek ,odrobinę soli i tarte migdały-mieszamy. Mokre składniki mieszamy i dodajemy suche składniki mieszamy. Banany obieramy i dusimy dodajemy do ciasta. Nakładamy do papilotów mufinkowych. Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni .Wkładamy babeczki na 20 min . Gdy babeczki ostygną lukrujemy je i ozdabiamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz