poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Babeczki migdałowo bananowe


 Smaczne babeczki najlepszy jest ich aromat po pierwszym gryzie .,,,,,


Babeczki migdałowo bananowe
    2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    3/4 szklanki cukru , jak banany są mocno dojrzałe można mniej
    1 szklanka maślanki
    3/4 szklanki oleju,
    2 banany,
    1/2 szklanki tarte migdały,
    cukier puder do ozdoby
    2 jajka

Do miski dajemy olej , maślankę i jaka -mieszamy. Do drugiej miski dajemy suche składniki -mąkę cukier proszek ,odrobinę soli i tarte migdały-mieszamy. Mokre składniki mieszamy i dodajemy suche składniki mieszamy. Banany obieramy i dusimy dodajemy do ciasta. Nakładamy do papilotów mufinkowych. Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni .Wkładamy babeczki na 20 min . Gdy babeczki ostygną lukrujemy je i ozdabiamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz