Moja wariacja na temat sosu tatarskiego ,który już się nam znudził. Ten smaczniejszy i bardziej kolorowy .
Jajka w sosie chrzanowym z warzywami
składniki
7 -8 jajek
1/2 szt por (biała część),
1 cebula biała,
3 kawałki papryki marynowanej,
5 szt ogórki konserwowe,
1/2 słoika majonezu
1 szt jogurtu,
2 łyżeczki chrzanu,
1/3 słoika pieczarek marynowanych
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. 3 jajka siekamy drobno ,resztę kroimy w ćwiarteczki i odkładamy. Do posiekanych jajek dodajemy pokrojona drobno w kosteczkę cebule i pokrojony drobno por. Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę. Paprykę marynowana odcedzamy i kroimy w kosteczkę . Wszystkie składniki mieszamy z sobą. dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i chrzanem. Mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Układamy na półmisku kawałki jajek i zalewamy tym sosem . Chłodzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz