poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Jajka w sosie chrzanowym z warzywami

Moja wariacja na temat sosu tatarskiego ,który już się nam znudził. Ten smaczniejszy i bardziej kolorowy .

Jajka w sosie chrzanowym z warzywami

składniki
  7 -8  jajek
    1/2 szt por (biała część),
    1  cebula biała,
    3 kawałki papryki marynowanej,
    5 szt ogórki konserwowe,
    1/2 słoika majonezu
    1 szt jogurtu,
    2 łyżeczki chrzanu,
    1/3 słoika pieczarek marynowanych


Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. 3 jajka siekamy drobno ,resztę kroimy w ćwiarteczki i odkładamy. Do posiekanych jajek dodajemy pokrojona drobno w kosteczkę cebule i pokrojony drobno por. Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę. Paprykę marynowana odcedzamy i kroimy w kosteczkę . Wszystkie składniki mieszamy z sobą. dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i chrzanem. Mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Układamy na półmisku kawałki jajek i zalewamy tym sosem . Chłodzimy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz