wtorek, 16 kwietnia 2013

Sałatka ryżowa z nowalijkami

Sałatka świeża nie tłusta z dodatkiem tuńczyka i naszych nowalijek szczypiorku i rzodkiewki , która dodaje pikanterii naszej potrawie.


Sałatka ryżowa z nowalijkami

składniki
    1 woreczek ryżu,
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
    1 pęczek rzodkiewek
    1 pęczek szczypiorku
    pieprz biały
    4 ogórki konserwowe

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy i dajemy do miski. Rzodkiewki i szczypiorek myjemy i kroimy drobno. Ogórki konserwowe kroimy także w kosteczkę. Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru oleju takiego dodajemy do sałatki. Mieszamy dokładnie. Na koniec doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz