Dziś może coś co będzie miało odrobinę tłuszczu , ale zdrowa i z dużą ilością błonnika kasza wygrywa.:)
Kasza gryczana z smażonymi ogórkami
składniki
1 woreczek kaszy gryczanej
1 ogórek zielony,
tymianek
Sól morska- MŁYNEK,
1 łyżka feta półtłusta,
1/2 łyżeczki masła
pieprz kolorowy ziarnisty
Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i odstawiamy pod nakryciem ,żeby nie ostygła. Ogórka obieramy z skórki i kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła i podsmażamy plasterki ogórka one puszczą soki więc nie przypalą się. Solimy je i doprawiamy tymiankiem. Kiedy ogórki zmiękną są gotowe. Podajemy je na kaszy i ozdabiamy pokruszona fetą i pieprzem kolorowym grubo mielonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz