niedziela, 7 kwietnia 2013
Wiosenne odchudzanie-lekka zupa z soczewicy
Mody temat nie tylko wiosną ODCHUDZANIE !! Prawie każdy ma ten etap ale kilka za sobą.
Codziennie będę podawała jeden nisko tłuszczowy i mający mało kalorii przepis na danie którym się najemy dostarczymy organizmowi witaminy ,energii i minerałów. Będziemy syte zdrowe i lżejsze.
Wiosenne odchudzanie-lekka zupa z soczewicy
składniki
1/2 szklanki soczewica,
1 ząbek czosnek,
2 kawałki selera naciowego
3 łyżki pomidorów krojonych
chilli pieprz Cayenne
pieprz biały Prymat,
kiełki brokuła,
1 łyżeczka feta półtłusta,
pietruszka natka,
sól morska
Soczewicę połówki moczymy ok 1 godziny , wodę odlewamy. Do garnka z 2 szklankami wody dodajemy opłukaną soczewicę. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy pokrojony w kawałki seler. Doprawiamy odrobiną chili, pieprzem ,solą morską do smaku. Gotujemy jeszcze ok 5 min . Następnie dodajemy 3 łyżki pokrojonych pomidorów z kartonu. Zagotowujemy. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z kiełkami i ozdobione kawałkiem fety-półtłustej.
Zupka na obiad . Mało kalorii dużo witamin- syta.
http://www.muza.com.pl/?module=okladki&id=11500
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dzisiaj na obiad tez robiłam soczewicę z warzywami!!
OdpowiedzUsuń