niedziela, 26 maja 2013

Grillowana cukinia z wiosennym twarożkiem

Lekka przystawka z grillowanej cukinii, smaczna, mało kalorii , polecam. 

Grillowana cukinia z wiosennym twarożkiem

składniki
cukinia młoda 2 szt
przyprawa do grilla kamis
suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim
sól morska
szczypiorek
por
twaróg 25 dag
śmietana 12 % ok 4 łyżki
jajka 3 szt

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w ukośne plastry. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy na ruszcie. Twaróg kruszymy dodajemy śmietanę. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy i siekamy drobno. Do twarogu dodajemy posiekane jajka, suszone pomidory , pokrojony szczypior i czosnek niedźwiedzi. Doprawiamy solą i mieszamy dobrze. Na z grillowaną cukinię nakąłdamy twarożek. Ozdabiamy pokrojonym w plasterki porem i suszonymi pomidorami z czosnkiem. Wbijamy patyczki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz