Kto lubi paluszki krabowe to sałatka dla niego !
Sałatka wiosenna z paluszkami krabowymi
składniki
1 szt papryka żółta,
6 szt paluszki krabowe,
4 jajka
2 ogórki zielone
1 szt por (biała część),
szczypiorek,
Sól morska
pieprz czarny grubo mielony
olej lniany
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu szybko chłodzimy w zimnej wodzie i obieramy. Kroimy w kosteczkę. Paluszki karbowe kroimy w kosteczkę. Paprykę zółtą myjemy usuwamy pestki i białą błonkę. Paprykę kroimy w kosteczkę lub paseczki. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w plasterki. szczypior kroimy. Składniki mieszamy z sobą. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy olej lniany -mieszamy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz