Wczoraj na kursie gotowaliśmy coś smacznego coś z makaronem i pesto.
A co wyszło? pycha...
Pasta z pesto z pieczarkami
składniki
1 opakowanie spaghetti ,
15 dag pieczarki ,
15 dag szynka ,
2 ząbki czosnek ,
3 łyżki masło ,
7 łyżek pesto bazyliowe ,
tarty parmezan
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Czosnek wyciskamy, szynkę kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy czosnek dodajemy pieczarki i szynkę - smażymy chwilę. Następnie dodajemy zawartość patelni do makaronu - mieszamy. Dodajemy pesto jeszcze raz mieszamy. Wykładamy n talerze. Wykańczamy parmezanem i listami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz