wtorek, 28 maja 2013
Siekany łosoś z pietruszką
Co wczoraj jeszcze gotowaliśmy , właśnie to ....
Pyszna lekka przystawka z siekanego łososia z zielona pietruszką .
Siekany łosoś z pietruszką
składniki
25 dag łosoś filet ,
natka pietruszki ,
oliwa z oliwek ,
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól morska,
cytryna ,
1 szt cebula
Filet z łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę . Siekamy ostrym nożem. Cebulę siekamy bardzo drobno. Posiekaną cebule dodajemy do posiekanego mięsa. Doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Wyrabiamy mięso i dodajemy oliwę z oliwy. Następnie chłodzimy. Natkę siekamy. Z łososia robimy kulkę nakąłdamy posiekaną natkę i ozdabiamy odrobiną cytryny. Podajemy schłodzone.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Rewelacja !!!
OdpowiedzUsuń