czwartek, 30 maja 2013

Sałatka tuńczykowa

Była improwizacja szkoleniowcom smakowało więc warto wypróbować

Sałatka tuńczykowa

składniki
    1 woreczek ryżu ,
    1 szt papryka czerwona ,
    1/2 szt cebula ,
    1/2 szt papryka żółta ,
    4 szt korniszony ,
    1 szt tuńczyk w oleju ,
    natka pietruszki ,
    lubczyk ,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska
    2  jajka

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy i studzimy. Papryki myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę. Cebule ok 1/2 szt siekamy. Korniszony kroimy drobno. Jajka gotujemy obieramy studzimy i kroimy drobno. Natkę i lubczyk siekamy drobno. Wszystko dajemy do zimnego ryżu. Dodajemy tuńczyka z puszki. Mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku.



1 komentarz: