Takie sałaki lubimy , kolorowe smaczne i szybkie w zrobieniu.
Sałatka z arbuzem i surimi
składniki
1/2 szt sałaty,
2 kawałki arbuza,
szczypior,
3 łyżki oleju rzepakowego Rapso
1 łyżka soku z cytryny
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
5 kawałków surimi
Z dwóch kawałków arbuza odcinamy skórę i wyciągamy pestki. Wycinamy z arbuza gwiazdki za pomocą foremki do ciastek. Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Sałatę układamy na talerzach , dodajemy arbuzowe gwiazdki. Paluszki surimi kroimy w długie paseczki i dodajemy do sałatek. Szczypior kroimy i posypujemy nim sałatkę. Robimy sos mieszając oliwę z sokiem z cytryny , solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Sosem polewamy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz