środa, 26 czerwca 2013

Gadżety kuchenne- test - Szpikulce do przystawek ROSSI.PL-- Grillowane koreczki

Ciąg dalszy pięknych gadżetów z sklepu internetowego Rossi.pl
Tym razem Szpikulce do przystawek . Nadają się do pojedynczych kawałków smakołyków jak kawałki sera , kiełbasy , oliwki , owoców  tak i do koreczków .


Informacje ze sklepu Rossi.pl

Szpikulce do przystawek z serii PI:P to propozycja niemieckiej marki Koziol.

Produkty odznaczają się oryginalnym, zabawnym kształtem. Na ich końcówce przeznaczonej do chwytania, umieszczony jest mały ptaszek, który sprawia wrażenie, jakby przysiadł sobie na chwilę odpocząć ponad wbita w szpikulec przekąską. Kolorowe patyczki wielokrotnego użytku doskonale zastępują jednorazowe wykałaczki, a dodatkowo wzbogacają wygląd podawanych przysmaków, oraz stanowią dodatkową dekoracje stołu.


Ja zrobiłam koreczki z grillowanego bakłażana , sera fety i pomidorków koktajlowych. 

 Grillowane  koreczki 

składniki

    1  bakłażan
    1 opakowanie pomidorki cherry
    1 szt ser feta
    koperek
    Sól morska

Bakłażana dobrze myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki. Każdy plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 mon. Po tym czasie myjemy je osuszamy i grillujemy. Pomidorki kroimy na połówki. Układamy koreczka na plasterku bakłażana dajemy połówkę pomidorka kostkę fety i znów połówka pomidorka. Ozdabiamy koperkiem. Podajemy.





















 Szpikulce są kolorowe i bardzo ładne. Mocne i ostre, przebija każdą przekąskę. Prezentują się znakomicie , bardzo fajna ozdoba stołu i pomysł na małą przystawkę. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz