Dziś testujemy spaghetti i po raz kolejny tuńczyka Callipo .
CALLIPO to wyjątkowa włoską marka , oferująca gamę ekskluzywnych, wyśmienitych tuńczyków o najwyższych walorach jakościowych i smakowych.
Po otwarciu słoika zmysły rozbudza przyjemna woń aromatów morza i oliwy z oliwek
Podsumowanie produktu
Marka: CALLIPO
Pojemność: 160g
Cena: ok 15 zł
Dystrybutor: Index Food
Spaghetti z tuńczykiem i bakłażanem
1 słoiczek tuńczyka Callipo
1 bakłażan
1 ząbek czosnku
1 opakowanie spaghetti Arrighi
oregano
pieprz kolorowy ziarnisty
oliwa z oliwek
sól morska
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy wyciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony bakłażan i podsmażamy. Smażymy aż bakłażan zmięknie. Następnie dodajemy makaron - mieszamy. doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka lekko mieszamy. Podajemy ozdobione listkami oregano.
Do dania użyłam włoskiego spaghetti
Spaghetti Arrighi
Skład:
mąka z pszenicy durum
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1499 kJ/ 353 kcal
zawartość białka: 12 g
zawartość węglowodanów: 74 g
zawartość tłuszczu: 1 g
POLECAM
Lubię tuńczyka, lubię Spaghetti, ale nie wpadłabym na to aby je ze sobą połączyć. Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję , wyszło lekko i smacznie
OdpowiedzUsuń