poniedziałek, 10 czerwca 2013

Spaghetti z tuńczykiem i bakłażanem

Kolejny dzień kuchni śródziemnomorskiej w mojej kuchni.
Dziś testujemy spaghetti i po raz kolejny tuńczyka Callipo .


CALLIPO to  wyjątkowa włoską marka , oferująca gamę ekskluzywnych, wyśmienitych tuńczyków o najwyższych walorach jakościowych i smakowych.
Po otwarciu słoika zmysły rozbudza przyjemna woń aromatów morza i oliwy z oliwek
Podsumowanie produktu
 Marka: CALLIPO
Pojemność: 160g
Cena:  ok 15  zł
Dystrybutor: Index Food


Spaghetti z tuńczykiem i bakłażanem
  1 słoiczek tuńczyka Callipo
    1  bakłażan
    1 ząbek czosnku
    1 opakowanie spaghetti Arrighi
    oregano
    pieprz kolorowy ziarnisty
    oliwa z oliwek
    sól morska

Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy wyciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy pokrojony bakłażan i podsmażamy. Smażymy aż bakłażan zmięknie. Następnie dodajemy makaron - mieszamy. doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka lekko mieszamy. Podajemy ozdobione listkami oregano.




Do dania użyłam włoskiego spaghetti


Spaghetti Arrighi



Skład:
mąka z pszenicy durum


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1499 kJ/ 353 kcal
zawartość białka: 12 g
zawartość węglowodanów: 74 g
zawartość tłuszczu: 1 g






POLECAM

2 komentarze:

  1. Lubię tuńczyka, lubię Spaghetti, ale nie wpadłabym na to aby je ze sobą połączyć. Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję , wyszło lekko i smacznie

    OdpowiedzUsuń