wtorek, 25 czerwca 2013

Tilapia z młodą marchewką

 Fajna rybka cudownie prezentuje się  na talerzu , cena przestępna , mięsko smaczne . Ogólnie smaczne zdrowe lekkie danie .


Tilapia z młodą marchewką

    2 szt tilapi
    4  marchewki
    2 łyżki rodzynek
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    sól morska

Tilapie myjemy osuszamy solimy z każdej strony. Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju rzepakowym. Podlewamy odrobina wody , doprawiamy przyprawą uniwersalną. Chwilę dusimy dodajemy rodzynki. Dusimy do miękkości. Cześć marchewki wkładamy do brzucha ryby. Rybę zapiekamy w piekarniku ok 15 min w 200 stopniach. Rybę podajemy z resztą marchewki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz