poniedziałek, 1 lipca 2013

Sałatka z cieciorką i mozzarellą

Znów powracamy do pomidorowych sałatek nic tak nie wzmocni naszego organizmu jak świeże warzywa a pomidorki dostarcza nam dużo potasu.

Sałatka z cieciorką i mozzarellą

składniki
    3  pomidory
    1/2 opakowania mozzarella małe kulki
    1/2 szklanki cieciorki
    Sól morska
    oliwa z oliwek
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1/2 szklanki groszek zielony
    natka pietruszki
    szczypior
    1/2 szt cebuli

Groszek zielony blanszujemy. Cieciorkę odcedzamy z zalewy. Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Szczypior i natkę pietruszki kroimy drobno. Kulki mozzarella kroimy na pół. wszystkie składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy sola morską ,pieprzem grubo mielonym kolorowym. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek. Sałatkę chłodzimy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz