czwartek, 25 lipca 2013

Surówka obiadowa dwukolorowej kapusty

  Wspaniale pasuje do obiadku . zdrowa smaczna i kolorowa.

 składniki
     1 kawałek kapusty białej
    1 kawałek kapusty czerwonej
    5 łyżek oliwki zielony
    1 szt cebula
    1/2 szt papryka czerwona
    3 kawałki papryki marynowanej
    Sól morska
    Pieprz kolorowy
    olej rzepakowy



Kapustę biała i czerwoną kroimy w paseczki , solimy i lekko ugniatamy. Paprykę świeżą myjemy usuwamy pestki i białą błonkę kroimy w paseczki. Paprykę marynowaną także kroimy. Cebule obieramy i siekamy. Oliwki odcedzamy i kroimy na pół. Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Doprawiamy olejem rzepakowym ,solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojony koperek lub natkę pietruszki. Chłodzimy i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz