niedziela, 29 września 2013

Bitki drobiowe w sosie cebulowo - śmietanowym

Smaczne bitki drobiowe w sosie z dużą dawką cebuli. Podajemy z ziemniaczkami.

 Bitki drobiowe w sosie cebulowo - śmietanowym

składniki
    2  piersi z kurczaka
    2 cebule
    1 szt kostka warzywna
    1/2 szklanki śmietany 30 %
    1 łyżeczka masło
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka mąki

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Kroimy na dwie części i rozbijamy. Solimy do smaku i prószymy mąką. Masło i odrobinę oleju rozgrzewamy. Cebule i czosnek siekamy podsmażamy. Dodajemy mięso w mące i smażymy z obu stron. Podlewamy ok 1 szklanką bulionu warzywnego- dusimy. Kiedy mięso będzie miękkie wlewamy śmietanę 30 mieszamy i podajemy z ziemniaczkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz