niedziela, 29 września 2013

Surówka pekińska z selerem

Bardzo smaczna i zdrowa surówka , polecam jesienią - duża dawka witamin.


Surówka pekińska z selerem

składniki
 1 seler średni
    1/2 szt kapusta pekińska
    cebula
    2 szt ogórek zielony
    2 ząbki czosnku
    oliwa extra vergin
    1 łyżka cukier
    sok z cytryny
    pieprz biały
    sól morska
    1 szt jabłko

Seler obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Kapustę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek obieramy wyciskamy przez praskę. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Jabłko ścieramy na tarce małe oczka. Mieszamy. Dodajemy sok z 1 cytryny , cukier dość sporo , sól morską i pieprz do smaku. Mieszamy i dodajemy oliwę. wszystko razem mieszamy i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz