środa, 25 września 2013

Grillowane gruszki z serem capreggio

Bardzo smaczna przystawka z grillowanych gruszek z dodatkiem mojego odkrycia sera włoskiego Capreggio.

Grillowane gruszki z serem capreggio


składniki

    4 szt gruszki
    1 szt ser capreggio
    2 szt cebula czerwona
    sos balsamiczny
    ocet balsamiczny
    Sól morska
    cukier


Gruszkę myjemy i kroimy w plastry. Grillujemy je na patelni grillowej. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Kropimy octem balsamicznym i dodajemy odrobinę cukru i soli dla przełamania smaku. Mieszamy i odstawiamy na chwilę . Ser kroimy w kawałki i układamy na grillowanych gruszkach. Dodajemy cebulę. Całość polewamy dekoracyjnie sosem balsamicznym. Podajemy doprawione pieprzem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz