środa, 25 września 2013

Zupa pieczarkowo - borowikowa

Bardzo smaczna zupka z borowików i pieczarek . Smaczna aromatyczna , warto wypróbować .

Zupa pieczarkowo - borowikowa


składniki
  4 szt ziemniaki
    1 marchew
    1 pietruszka
    20 dag pieczarki
    1 garść borowików mrożonych
    natka pietruszki
    Sól morska
    1/2 szklanki śmietana 30 %
    3 szklanki bulionu
    1 łyżka masła

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy je na masełku. Wsypujemy do garnka w którym będziemy gotować zupę. Pieczarki i borowiki kroimy w kostkę. Podsmażamy na masełku i dodajemy do garnka z podsmażonymi ziemniakami. Dolewamy bulion i zaczynamy gotować. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę. Gotujemy aż ziemniaczki lekko rozgotują się. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz