Pierś z kurczaka zapiekana z włoszczyzną i serem
składniki
4 szt pierś z kurczaka
2 szklanki włoszczyzny mrożonej
uniwersalna przyprawa Vegeta Podravka
2 łyżki majonezu
Przyprawa do kurczaka
ser zółty
2 szklanki bulionu drobiowego Winiary
1 łyżka masła
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Następnie piersi obsmażamy na maśle z obu stron. Włoszczyznę blanszujemy - odcedzamy i doprawiamy przyprawa uniwersalną. Odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej włoszczyzny dodajemy majonez mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy piersi układamy na nich włoszczyznę i nakładamy plasterek sera zółtego. Podlewamy bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.
Proste i szybkie do zrobienia, a taaakie dobre. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń