czwartek, 5 września 2013

Pierś z kurczaka zapiekana z włoszczyzną i serem

Pomysł na smaczny obiadek. Danie mięsne z piekarnika . Pasuje na większe imprezy jak i na niedzielny obiad.

Pierś z kurczaka zapiekana z włoszczyzną i serem 

składniki
    4 szt pierś z kurczaka
    2 szklanki włoszczyzny mrożonej
    uniwersalna przyprawa Vegeta  Podravka
    2 łyżki majonezu
    Przyprawa do kurczaka
    ser zółty
    2 szklanki bulionu drobiowego Winiary
    1 łyżka masła

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Następnie piersi obsmażamy na maśle z obu stron. Włoszczyznę blanszujemy - odcedzamy i doprawiamy przyprawa uniwersalną. Odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej włoszczyzny dodajemy majonez mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy piersi układamy na nich włoszczyznę i nakładamy plasterek sera zółtego. Podlewamy bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.






1 komentarz:

  1. Proste i szybkie do zrobienia, a taaakie dobre. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń