niedziela, 22 września 2013

Pomarańczowy ryż z musem bananowym

Nie było mamy w domu bo była w pracy , córka nie jadła przez tydzień smacznego śniadanka .
Dziś jestem i tworze , specjalnie dla córki pomarańczowy ryż z musem bananowym .

Pomarańczowy ryż z musem bananowym


składniki
    2 szklanki mleka
    3/4 szklanki ryż do risotta
    cukier
    1/2 szt pomarańcza
    2 szt banan
    1 łyżeczka sok z cytryny

Do garnka wlewamy 2 szklanki mleka i dodajemy cukier do smaku. Wsypujemy ryż mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Po ok 10 min dodajemy starta skórkę z pomarańcza ,mieszamy  odstawiamy pod przykryciem , aby ryż wchłoną mleko. Banany miksujemy z sokiem z cytryny. Nakładamy ciepły ryż obok serwujemy mus, podajemy na ciepło lub zimno.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz