sobota, 21 września 2013

Puere ziemniaczane z grana padano

Kolejna nowość , nauka nie poszła w las - pyszne puree ziemniaczane z grana padano i czosnkiem .

Puree ziemniaczane z grana padano

składniki


    1 kg ziemniaki
    3 łyżki śmietany 30 %
    1 łyżka masła
    4 ząbki czosnku małe lub 3 większe
    grana padano kawałek ok 6na 5 cm
    sól morska

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i chwilę odparowujemy. Dodajemy masło i dusimy na jednolita masę. Zostawiamy chwilę aby odparowały i dolewamy śmietanę. Jeszcze raz dobrze mieszamy i dusimy. Następnie dodajemy starty ser i starty na tarce malutkie oczka czosnek. Uwaga aby czosnek nie był na pierwszym planie. Jeżeli trzeba solimy jeszcze do smaku. Dobrze mieszamy. Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz