Kolejny odcinek z serii zdrowe wrześniowe śniadanko .Przy okazji kolejne spotkanie z herbatkami Irving. Dziś nasza ulubiona. Miętowa
Mięta to jedno z najpopularniejszych polskich
ziół. Stosuje się ją nie tylko leczniczo, przy dolegliwościach
trawiennych, ale także coraz częściej, jako pyszny, orzeźwiający napar –
zimą na ciepło, latem z kilkoma kostkami lodu – na zimno.
Mięta Irving z linii „Zioła z Polski” pochodzi ze ściśle kontrolowanych
upraw ziół, położonych w malowniczym regionie Gór Świętokrzyskich. Jej
liście zostały starannie wyselekcjonowane i wysuszone, a następnie
szczelnie zapakowane.
Opakowanie zawiera 20 saszetek herbatki ziołowej
Do naszej herbatki okrągłe tosty z szynką i serkiem zółtym na masełku czosnkowym.
Okrągłe ciepłe kanapeczki
składniki
3 kanapki chleb tostowy
1 ząbek czosnek
1 łyżeczka masła do smażenia
3 plasterki ser zółty
1 plaster pomidor
1 plaster szynka
roszponka
Z chleba wycinamy kółka za pomocną szklanki. To samo robimy s sera zółtego. Na chlebek kładziemy serek. Z szynki wykrawamy oczy kanapeczek. Na serku układamy szynkę. Z pomidora robimy usta kanapki. Na patelni rozpuszczamy masło z odrobiną oliwy. Dodajemy starty ząbek czosnku - mieszamy . Układamy na maśle kanapki. Nakrywamy patelnie pokrywka i smażymy aż ser się roztopi. Układamy kanapki na talerzu i z sałaty robimy im fryzury.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz