sobota, 28 września 2013

Spaghetti z sosem pomidorowym i grana

Pyszny makaron z expresowym sosem pomidorowym wykończony grana padano.

Spaghetti z sosem pomidorowym i grana padano

składniki
   1 opakowanie spaghetti
    1 kartonik pomidory krojone z czosnkiem i oliwą Podravka
    przyprawa do dań włoskich Podravka
    2 ząbki czosnek
    1 szt cebula
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka oleju
    sól morska
    grana padano

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy ale zostawiamy kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Na patelni rozpuszczamy masło i olej. Podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę dodajemy pomidory z kartonika i gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy przyprawę do dań włoskich . Dodajemy kilka łyżek wody z gotowania makronu. Na patelnie dodajemy makaron . Mieszamy i posypujemy startym garna padano.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz