Czekoladowa Panna Cotta
Składniki
• 3 łyżeczki żelatyny w proszku
• 250 ml śmietanki kremówki Czekoladowej Gostyń
• 150 ml mleka
• 70 g cukru
• 1 łyżka rumu
•biszkopty okrągłe
konfitura z czarnej porzeczki
Żelatynę należy zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na kilka minut .Do garnka wlewamy śmietankę kremową czekoladową i mleko, dodajemy cukier. Mieszamy i podgrzewamy aż cukier się rozpuści.
Dodajemy łyżkę rumu , doprowadzamy do zagotowania i szybko odstawiamy z ognia. Następnie dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy , aż cała żelatyna się rozpuści.
Do silikonowych foremek do muffinek wkładamy na spód po 1 małym biszkopcie.
Mieszankę śmietanową wlać na biszkopciki. Odstawić do wystudzenia .
Wyciągnąć z foremek i podawać ozdobione konfiturą z czarnej porzeczki
• 3 łyżeczki żelatyny w proszku
• 250 ml śmietanki kremówki Czekoladowej Gostyń
• 150 ml mleka
• 70 g cukru
• 1 łyżka rumu
•biszkopty okrągłe
konfitura z czarnej porzeczki
Żelatynę należy zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na kilka minut .Do garnka wlewamy śmietankę kremową czekoladową i mleko, dodajemy cukier. Mieszamy i podgrzewamy aż cukier się rozpuści.
Dodajemy łyżkę rumu , doprowadzamy do zagotowania i szybko odstawiamy z ognia. Następnie dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy , aż cała żelatyna się rozpuści.
Do silikonowych foremek do muffinek wkładamy na spód po 1 małym biszkopcie.
Mieszankę śmietanową wlać na biszkopciki. Odstawić do wystudzenia .
Wyciągnąć z foremek i podawać ozdobione konfiturą z czarnej porzeczki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz