poniedziałek, 4 listopada 2013

Czekoladowa Panna Cotta

Pyszny deser z użyciem nowości na rynku Śmietany 30 procent czekoladowej Gostyń .

Czekoladowa Panna Cotta 


Składniki

3 łyżeczki żelatyny w proszku
250 ml śmietanki kremówki Czekoladowej Gostyń
• 150 ml mleka
70 g cukru
1 łyżka rumu
biszkopty okrągłe 
konfitura z czarnej porzeczki

  Żelatynę  należy zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na kilka minut .Do garnka  wlewamy  śmietankę kremową czekoladową i mleko, dodajemy cukier.  Mieszamy i podgrzewamy  aż cukier się rozpuści.
    Dodajemy łyżkę  rumu , doprowadzamy do zagotowania i szybko odstawiamy z ognia. Następnie dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy , aż cała żelatyna się rozpuści.
    Do silikonowych foremek do muffinek wkładamy na spód po 1 małym biszkopcie.
    Mieszankę śmietanową wlać na biszkopciki. Odstawić do wystudzenia .
    Wyciągnąć z foremek i podawać ozdobione konfiturą z czarnej porzeczki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz