sobota, 2 listopada 2013

Łososiowa przystawka z warzywami i olejem z wiesiołka

Ryba to źródło zdrowia do tego warzywa i olej z wiesiołka . Czy możemy wyobrazić sobie coś pyszniejszego i zdrowszego :) 


Do przystawki użyłam oleju z wiesiołka z sklepu internetowego  http://www.zdrowy-olej.pl/
o jego właściwościach pisałam w poście  -zachęcam do lektury http://www.mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/11/olej-z-wiesioka-na-zgarbna-sylwetke-i.html







Łososiowa przystawka z warzywami i olejem  z wiesiołka


składniki
 30 dag filet z łososia
    1  młoda cukinia
    sok z cytryny
    1/2 szt papryki czerwonej
    1 szt cebula biała
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    olej z wiesiołka
    sałata lodowa

Filet z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie siekamy go dużym nożem. Młoda małą cukinię kroimy w malutka kosteczkę . Cebulę siekamy. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy drobno. Do drobno posiekanego mięsa ryby dodajemy warzywa. Solimy do smaku , dodajemy pieprz i sok z cytryny do smaku. Mieszamy w misce najlepiej ręką, aby składniki dobrze się wymieszały. Dodajemy łyżkę oleju z wiesiołka- jeszcze raz mieszamy. Formujemy kulki. Na talerzu układamy kawałki sałaty i papryki kroimy je olejem z wiesiołka, solimy i doprawiamy pieprzem obok kładziemy łososiowe kulki.





Smacznego !!!!

1 komentarz:

  1. Już jakiś czas zastanawiam się nad kupnem tego oleju :)

    OdpowiedzUsuń