Surówka obiadowa z porem i czerwona kapustą do tego wspaniały aromatyczny i zdrowy olej lniany .
Nie może być pyszniej i zdrowiej.
Do surówki użyłam oleju lnianego z sklepu internetowego http://www.zdrowy-olej.pl/
Więcej o tym oleju pisałam http://www.mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/11/saatka-z-olejem-lnianym-mango-i.html
Surówka z pora , czerwonej kapusty i oleju lnianego
składniki
1/2 szt czerwonej kapusty
2 pory
1 szt cebula biała
Sól morska-
pieprz czarny mielony
olej lniany BIOOIL
Czerwona kapustę kroimy w cienkie paseczki solimy ugniatamy i odstawiamy na ok 30 min. Pora myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki, mieszamy ręką aby kółka rozdwoiły się . Cebulę siekamy drobniutko. Wszystkie składniki łączymy z sobą. Dodajemy jeszcze odrobinę soli , pieprz kolorowy grubo mielony do smaku - mieszamy ugniatamy ręką. Dodajemy olej lniany i wstawiamy do lodówki.
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń