środa, 6 listopada 2013

Czerwona kapusta smażona w śmietanie

Mały hit w mojej kuchni malutkiej. zrobiłam i zasmakowało , robiłam 3 dni podrząd nie znudziło się . :)

Czerwona kapusta smażona w śmietanie

składniki

    1/2 szt czerwonej kapusty
    3 łyżki masło
    pieprz kolorowy
    Sól morska
    ocet 10 procentowy
    4 łyżki śmietany 30 %

Czerwona kapustę obieramy z brzydkich liści i kroimy w cieniutkie paseczki. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy surowa pokrojona kapustę- smażymy. Odrobinę podlewamy i dalej pomału smażymy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Następnie dodajemy dla zakwaszenia odrobinę octu i dla przełamania odrobinę cukru. Mieszamy dobrze i jeszcze dusimy na małym płomieniu. Na końcu dodajemy śmietanę mieszamy i odstawiamy.



1 komentarz: