niedziela, 19 października 2014

Niedzielny pstrąg z opiekanymi ziemniaczkami i brokułem

Lubie dania szybkie i zdrowe. Pstrąg z piekarnika z masełkiem czosnkowym , do tego brokuły z wody i opiekane ziemniaczki , także  z piekarnika. Szybko smacznie , kolorowo i zdrowo.


Niedzielny pstrąg z opiekanymi ziemniaczkami i brokułem

składniki
pstrągi świeże
brokuły
ziemniaki
czosnek
masło
sól morska
pomidor
przyprawa do ziemniaków
oliwa

Pstrągi świeże myjemy osuszamy solimy do smaku z każdej strony . Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika w tem 180 na ok 20 min.

Ziemniaki obieramy kroimy w plasterki doprawiamy przyprawa do ziemniaków . Plasterki układamy na blaszce , kropimy oliwą. Wkładamy do piekarnika na ok 20 min.

Brokuły gotujemy w wodzie z dodatkiem soli odrobiny cukru . Gotujemy ok 5 min. Blanszujemy . Solimy do smaku.
Masło mieszamy z wyciśniętym czosnkiem , formujemy kulkę wkładamy do lodówki. Taką kulką smarujemy pstrąga przed podaniem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz