Dziś inna odsłona mielonego. Pomieszałam mięso drobiowe z mięsem wieprzowym. Dodałam przyprawy i kukurydze , wyszły pyszne sznycelki.
Mielone drobiowo- wieprzowe z dodatkiem kukurydzy
Pierś z kurczaka i łopatkę mielimy . Czosnek wyciskamy. Bułkę moczymy , miękką odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebule obieramy i siekamy drobno. Kukurydze odsączamy dodajemy do masy. Mieszamy dobrze. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Formujemy sznycelki obtaczamy je w bułce tartej . Smażymy na oleju , odsączamy na papierowych ręcznikach i podajemy.
składniki
1 pierś z kurczaka
25 dag łopatki
cebula
1 bułka
1 szklanka kukurydzy
pieprz
sól morska
czosnek 1 ząbek
bułka tarta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz