czwartek, 18 grudnia 2014

Maślane buraki na ciepło z nutą tabasco

 Smaczne kwaśno słodkie buraczki z odrobiona pikanterii z tabasco. Smaczne na ciepło , pasują do każdego rodzaju mięsa.


 Maślane buraki na ciepło z nutą tabasco
składniki
1 kg buraków
1 cebula duża
sól morska
ocet winny
tabasco
cukier
śmietana 30%
masło ok 2 łyżki

Buraki dobrze myjemy i gotujemy w wodzie. Po ugotowaniu ,studzimy i obieramy z skórki. Ścieramy na grubych oczkach lub kroimy w cieniutkie paseczki. Cebule siekamy. W garnku rozgrzewamy masełko podsmażamy cebulkę , następnie dodajemy buraki. Smażymy chwilę .Doprawiamy solą do smaku, następnie dla przełamania odrobiną octu. Następnie doprawiamy tabasco i pieprzem. Mieszamy dobrze i smażymy jeszcze chwilkę . Na koniec dodajemy kilka łyżek śmietany 30 % . Zagotowujemy .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz