niedziela, 4 stycznia 2015

Pęczak z zieloną fasolką

Pęczak co raz częściej gości w moim domu . Zajadamy go w różnych postaciach ale najczęściej na ciepło. Podaje go z różnymi warzywami , mięsami.
Dziś czas na fasolkę zieloną .

Pęczak z zieloną fasolką

składniki

zielona fasolka cięta  ok 1 szklanka
masło klarowane
pęczak ok 1 szklanka
sól morska
pieprz
sos chilli słodki
1 cebula
Pęczak płuczemy na sicie i gotujemy w odzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odstawiamy.
W drugim garnku gotujemy fasolkę z odrobina soli do smaku.
Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy drobno posiekana cebulkę dodajemy fasolkę i na końcu pęczak. Mieszamy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na końcu dodajemy odrobinę sosu chilli słodkiego.
Podajemy na ciepło




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz