niedziela, 4 stycznia 2015

Wędzony łosoś na zielonej fasolce z sosem koperkowym

Lekka przystawka , albo i smaczna kolacja. Samo zdrowie . Pyszny mój ulubiony łosoś wędzony fasolka gotowana na parze i lekki sosik z jogurtu greckiego mm... pycha.

Wędzony łosoś na zielonej fasolce z sosem koperkowym

składniki
łosoś wędzony
fasolka szparagowa
koperek świeży
cytryna
sól morska
jogurt grecki

Fasolkę gotujemy na parze po ugotowaniu lekko solimy. Łososia kroimy w cienkie plasterki kropimy cytryna i dodajemy posiekany koperek. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Robimy sos . Mieszamy jogurt grecki z posiekanym koperkiem i sola morską do smaku .
Na talerz nakładamy sos na niego serwujemy fasolkę i układamy kawałki łososia. Talerz ozdabiamy kawałkami cytryny.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz