czwartek, 5 marca 2015

Miruna na szpinaku

Obiadek prosty w wykonaniu dobrej jakości rybka, szpinak z nutką czosnku podsmażany na masełku.
Wykończone sosem balsamicznym i usadzonym jajeczkiem ....mmmm..... pycha


Miruna na szpinaku

składniki
1 opakowanie szpinaku mrożonego
12 kg miruny filet
3 ząbki czosnku
masło klarowane
4 jajka
sos balsamiczny
sól morska
pieprz cytrynowy

Filety miruny kroimy na kawałki - porcje. Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem cytrynowym. Grillujemy na patelni grillowanej.
Szpinak rozmrażamy . Masło rozgrzewamy dodajmy wyciśnięty czosnek ,następnie dodajemy szpinak i podsmażamy. Doprawiamy sola do smaku.  Jaka po jednym na porcje smażymy.
Serwujemy rybę na szpinaku , obok kładziemy jajko. Ozdabiamy sosem balsamicznym.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz