środa, 10 czerwca 2015

Penne ze szpinakiem

Szybkie danie sezonowe, mamy świeży szpinak więc można szaleć . Danie szybkie i bardzo smaczne . Robi się dosłownie w 5 minut .

Penne ze szpinakiem

składniki

1/2 opakowania makaronu penne
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki śmietany 30%
sól morska
1 łyżka masła
szpinak

Makaron gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy , przelewamy wodą , odstawiamy
Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy posiekany czosnek . Dodajemy szpinak i smażymy chwilę .  Następnie wlewamy śmietanę i gotujemy. Doprawiamy solą do smaku . Dodajemy makaron i mieszamy . Podajemy na ciepło . Można lekko obsypać parmezanem .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz