piątek, 13 listopada 2015

Pęczak ze szpinakiem i sadzonym

Jesienią często powracam do kasz, a z wielka przyjemnością do zdrowego pęczaku.
Tym razem ze szpinakiem , czosnkiem i sadzonym jajkiem .

Pęczak ze szpinakiem i sadzonym 

składniki
1 szklanka pęczaku
1 opakowanie szpinaku mrożonego
3 zabki czosnku
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 łyżka klarowanego masła
sól
pieprz
jajka

Pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie . Na patelni rozgrzewamy masło. dodajemy posiekany czosnek i szpinak. Smażymy na małym ogniu . Kiedy szpinak jest gotowy dodajemy do niego ugotowany pęczak. Mieszamy. Dolewamy śmietanę , mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z sadzonym jajkiem .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz