wtorek, 8 grudnia 2015

Pęczak z indykiem i czerwona papryką

Smaczne danie z pęczaku do tego kawałki indyka i dla kolory kawałeczki czerwonej papryki. Smacznie , zdrowo i szybko.

Pęczak z indykiem i czerwona papryką 

składniki
2 szklanki pęczaku
30 dag piersi z indyka
2 czerwone papryki
3 łyzki masła klarowanego
3 ząbki czosnku
sól
pieprz

Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy. Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy pokrojonego w kosteczkę lub paseczki indyka. Mieszamy. Solimy do smaku. Dodajemy pokrojoną w równa kosteczkę czerwona paprykę . Chwile smażymy. Dodajemy pęczak. Mieszamy. Wszystko razem doprawiamy jeszcze raz do smaku, solą i pieprzem.




1 komentarz: