Coś fajnego delikatnego, szukajmy pomarańczowych warzyw i zróbmy z nich krem. Dużo zdrowia i smaku. do tego plasterki kiełbasy dojrzewającej i pestki dyni .
Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą dojrzewającą
składniki
1/4 dyni
1/2 selera
2 marchewki
1 duża papryka pomarańczowa
2 ziemniaki
sól
pieprz
imbir
śmietana 30 % 1 szklanka
kiełbasa dojrzewająca Tradycyjne Jadło
pestki dyni
Kawałek dyni obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w kostkę. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy środek i kroimy w paseczki. Kawałek selera obieramy , kroimy . Dwa ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w małej ilości wody . Gdy są miękkie miksujemy je na gładką masę. Solimy do smaku. Doprawiamy białym pieprzem i imbirem . Dolewamy 1 szklankę śmietany 30 % , zagotowujemy. Podajemy z pestkami dyni i plasterkami kiełbasy dojrzewającej.
Ale soczyście wygląda.
OdpowiedzUsuń