poniedziałek, 29 lutego 2016

Sałatka śledziowa z awokado i musztarda francuską

Smaczna kolorowa sałatka pasująca na imprezę a także kolacje. Zawiera dużo witamin i mikroelementów. Bardzo dobra i szybka w zrobieniu.


Sałatka śledziowa z awokado i musztarda francuską 

składniki
4 śledzie
1 awokado
1 pomidor
1 cebula
4 korniszony
4 łyżki musztardy francuskiej

Śledzie odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Ogórki konserwowe  także kroimy drobno. Awokado obieramy usuwamy pestkę  i kroimy w kostkę. Pomidory myjemy osuszamy kroimy w kostkę. Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy musztardę francuską , jeszcze raz mieszamy . Chłodzimy i podajemy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz