Takie szybkie dania wspaniale pasują na weekend. mamy czas odpocząć ponieważ dobry obiad to zaledwie 6 min w kuchni. Danie mało kaloryczne i pełne smaku .
Makaron z tapioką i grzybami
1 opakowanie makaronu z tapioką
1 garść grzybów mun
3 ząbki czosnku
10 pieczarek
1 pierś z kurczaka - podwójna
sos sojowy
sos chili
1 por
Makaron z tapioką zalewamy gorąca woda i odstawiamy. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Piersi z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli . Dodajemy troszkę oleju i mieszamy. Odstawiamy. Na patelni podsmażamy zamarynowane mięso,dodajemy pokrojony czosnek, pokrojony por -mieszamy chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwile smażymy. Dodajemy odsączony makaron i odsączone grzyby mun. Mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz