niedziela, 21 lutego 2016

Makaron z tapioką i grzybami

Takie szybkie dania wspaniale pasują na weekend.  mamy czas odpocząć ponieważ dobry obiad to zaledwie 6 min w kuchni. Danie mało kaloryczne i pełne smaku .

Makaron z tapioką i grzybami 

1 opakowanie makaronu z tapioką
1 garść grzybów mun
3 ząbki czosnku
10 pieczarek
1 pierś z kurczaka - podwójna
sos sojowy
sos chili
1 por

Makaron z tapioką zalewamy gorąca woda i odstawiamy. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Piersi z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli . Dodajemy troszkę oleju i mieszamy. Odstawiamy. Na patelni podsmażamy zamarynowane mięso,dodajemy pokrojony czosnek, pokrojony por -mieszamy chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwile smażymy. Dodajemy odsączony makaron i odsączone grzyby mun. Mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz