niedziela, 21 lutego 2016

Grillowany udziec wołowy z cebulką i grzybami mun

 Smaczne szybkie danie dla wielbicieli wołowiny. Grillowany udziec podany z smażona cebulką i grzybami mun. expresowy obiad na leniwa niedzielę.

Grillowany udziec wołowy z cebulką i grzybami mun

składniki

2 plastry udźca wołowego
2 cebule
1 garść grzybów mun
sól
pieprz grubo mielony

Udziec nie solimy grillujemy na patelni z dwóch stron, pod koniec grillowania solimy . Cebulę kroimy w półplasterki. Smażymy ją na maśle ,podlewamy woda i dusimy do miękkości. Między czasie grzyby mun zalewamy wrzątkiem. Kiedy napęcznieją odcedzamy i dodajemy do cebuli. Smażymy razem. Solimy do smaku i doprawiamy grubym pieprzem. Podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz