Rosół dla dzieci , ale nie tylko. Powstała mięsa z indyka. Delikatny nie uczula. Możemy zajadać go z makaronem albo użyć jako bazy do innej zupy.
W okresie przeziębień wspaniała sprawa dużo witamin i energii .
Rosół z indyka dla milusińskich '
składniki
1 szyja z indyka
1 skrzydło z indyka
1 jabłko
1 pomidor
1 cebula
1/2 selera
1 pietruszka
2 marchewki
2 liście laurowe
sól
makaron
1/2 pora
Do garnka wlewamy wodę , mięso płuczemy i wkładamy do wody. Zaczynamy gotować. Między czasie obieramy seler, marchew i pietruszkę dodajemy do mięsa. Gotujemy. Dodajemy liść laurowy. Następnie przecięte na pół jabłko , pora i zgniecionego w rękach pomidora. Cebulę w łupinie opalamy nad palnikiem im bardziej spalona tym lepiej dodajemy do wywaru. Gotujemy na małym ogniu ok 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy sól do smaku. Gotujemy jeszcze 30 min. Przelewamy wywar przez drobne sitko. Makaron gotujemy. Marchewkę kroimy w plasterki. Rosół podajemy z makaronem i marchewką .
W sam raz dla maluszków :)
OdpowiedzUsuń