Obiad na dziś stek z udźca wołowego , podany na puree z dodatkiem czosnku . Do tego słodko- ostra salsa z mango. Jakże szybko i smacznie .
Stek z udźca na puree z salsą z mango
składniki
2 steki z udźca wołowego
1 mango
1 kg ziemniaków
sos chilli słodki
prażona cebula 2 łyżki
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1/2 szklanki mleka
sól
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy masło , mleko i bardzo dobrze dusimy. Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek , mieszamy odstawiamy.
Stek z udźca grillujemy z obu stron. Solimy na samym końcu. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę mieszamy z sosem chilli słodkim. Nakładamy puree wykładamy stek . Na niego nakładamy zimną salsę . Całość posypujemy prażona cebulą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz