sobota, 20 lutego 2016

Stek z udźca na puree z salsą z mango

 Obiad na dziś stek z udźca wołowego , podany na puree z dodatkiem czosnku . Do tego słodko- ostra salsa z mango. Jakże szybko i smacznie .


Stek z udźca na puree z salsą z mango

składniki
2 steki z udźca wołowego
1 mango
1 kg ziemniaków
sos chilli słodki
prażona cebula 2 łyżki
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1/2 szklanki mleka
sól

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy masło , mleko i bardzo dobrze dusimy. Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek , mieszamy odstawiamy.
Stek z udźca grillujemy z obu stron. Solimy na samym końcu.  Mango obieramy i kroimy w kosteczkę mieszamy z sosem chilli słodkim. Nakładamy puree  wykładamy stek . Na niego nakładamy zimną salsę . Całość posypujemy prażona cebulą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz