sobota, 20 lutego 2016

Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa

Do wiosny jeszcze troszkę , za oknem śnieg ale nic nie przeszkadza aby poczuć ją już . moja propozycja na weekend pasta jajeczna z dużą ilością rzodkiewki. pasuje na każde pieczywko.


Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa

składniki
10 jajek
3 pęczki rzodkiewki
sól do smaku
majonez 2 łyżki
śmietana 30 % 2 łyżki

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka. Składniki dobrze mieszamy. Dodajemy majonez,śmietanę. Jeszcze raz dobrze mieszamy aby powstała pasta. Solimy do smaku. Chłodzimy.





Smacznego przed wiosennego śniadanka !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz