piątek, 11 marca 2016

Galaretki jajeczno - drobiowe

Galaretki pasujące na śniadanie Wielkanocne , ale nie tylko :)
Pół na pół jajeczka i mięso drobiowe. szybkie w zrobieniu i smaczne .

Galaretki jajeczno - drobiowe 

składniki
3 udka
kawałek selera
kawałek pietruszki
sól
5 jajek

Do garnka z woda wkładamy obrane warzywa i udka z kury . Gotujemy na małym ogniu. Pod koniec gotowania solimy. Odcedzamy wywar. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w kostkę. Mięso obieramy od kości,kroimy na mniejsze kawałki. Do gorącego przecedzonego wywaru dodajemy żelatynę . Dobrze mieszamy. Do foremek silikonowych wkładamy pokrojone jajko na nie nakładamy warstwę pokrojonego mięsa. Zalewamy bulionem z żelatyną . Odstawiamy do lodówki.
Podajemy z odrobina chrzanu lub z cytryną .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz