Delikatna smaczna przystawka z liści szpinaku i krewetek . Do tego słodkie pomidorki konfitowane i odrobina imbiru. Niesamowite przeżycie smakowe.
Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi
składniki
1 opakowanie szpinaku baby
12 krewetek
2 ząbki czosnku
imbir
sól
pieprz
pomidorki konfitiwane
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oleju słonecznikowego Kujawski
Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy olej. Na rozgrzany tłuszcz układamy krewetki. Dodajemy posiekany czosnek. Krewetki smażymy przez kilka chwil z obu stron. Dodajemy opłukany i wysuszony szpinak. Lekko mieszamy. Dodajemy pomidorki. Solimy do smaku. Doprawiamy imbirem i pieprzem. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz