wtorek, 24 listopada 2020

Sandacz z karmelizowanymi mini marchewkami

 Wspaniałe delikatne, białe mięso z filetu sandacza do tego mini marchewki smażone na maśle z dodatkiem miodu i octu balsamicznego. Idealne połączenie aby rozpieścić się i pobudzić zmysły :)

 

Sandacz  z karmelizowanymi mini marchewkami 

składniki

2 filety z sandacza

2 łyżki masła

1 łyżka oleju

sól

pieprz grubo mielony

2 łyżki miodu 

2 łyżki octu balsamicznego

przyprawa do ryb 

1 szklanka mini marchewek

1 łyżeczka cukru

Mini marchewki gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru.

Filet z sandacza kalibrujemy ,doprawiamy przyprawą do ryb .Smażymy na odrobinie oleju , pod koniec dodając łyżkę masła. Po usmażeniu dajemy rybkę na ręcznik papierowy aby wchłonęła nadmiar tłuszczu.

Na patelni rozpuszczamy drugą łyżkę masła dodajemy odcedzone marchewki następnie miód, chwilę smażymy ,dodajemy ocet balsamiczny i gruby pieprz. Nakładamy danie na talerz.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz